Pepefute

Hét Portaal voor Sporters

Hebben Voetballers Een Zaakwaarnemer Nodig?

Hebben voetballers een zaakwaarnemer nodig?

Zaakwaarnemers en voetballers zijn vaak een gouden combinatie. Het is waar dat zaakwaarnemers over het algemeen een slecht imago hebben gekregen door een aantal geldwolven, maar de meeste voetballers mogen hun zaakwaarnemer dankbaar zijn voor een hoop zaken. 

Maar wat zijn nou eigenlijk precies de taken van een zaakwaarnemer? En waarom hebben voetballers een zaakwaarnemer nodig?

Motiveren van spelers en ze helpen met hun doelstellingen

Een goede zaakwaarnemer probeert niet alleen zijn financiële positie en die van de spelers te versterken, maar hij zorgt er ook voor dat een speler zich op de juiste manier ontwikkelt als voetballer. Hij zorgt ervoor dat de speler bij de juiste club komt te spelen, zodat de speler genoeg speelminuten krijgt en zich volop kan focussen op zijn doelstellingen. Zaakwaarnemers nemen tevens regelmatig contact op met hun speler(s) en zorgen ervoor dat hij als een echte professional door het leven gaat.

Groot netwerk

Goede zaakwaarnemers hebben een goed en groot netwerk en kennen vaak veel en belangrijke mensen bij de juiste clubs. Hij weet dus precies bij welke clubs hij een speler kan voorstellen en of de club kan voldoen aan de salariseisen van de speler.

Zaakwaarnemers helpen spelers met contracten

Voetbalspelers weten niet precies waar ze rekening mee moeten houden tijdens het ondertekenen van een contract bij een voetbalclub. Er komen namelijk heel veel zakelijke details bij kijken, dan ze verwachten.

Een zaakwaarnemer weet precies waar hij op moet letten en daarnaast kent hij de wet- en regelgeving en werkt nauw samen met een juridisch adviseur. Zaakwaarnemers weten tevens het maximale salaris uit een contractonderhandeling te halen voor hun spelers. Zo gaan zij maximaal verdienen en onder de beste voorwaarden.

Hoe kom je nou in contact met zaakwaarnemers?

Er zijn heel veel zaakwaarnemers, overal ter wereld. Betrouwbare zaakwaarnemers en niet zo betrouwbare zaakwaarnemers. Ga dus nooit zomaar met de eerste de beste zaakwaarnemer in zee.

Met name op platformen zoals LinkedIn zitten heel veel zaakwaarnemers waar je mee in contact kan komen maar dit raden we echter af. Je zou dan nog beter direct contact op kunnen nemen met zaakwaarnemers via Nederlandse of buitenlandse management bureau’s. 

Gevaarlijke zaakwaarnemers

Blijf uit de buurt van zaakwaarnemers die alleen aan het geld denken. Een groot deel van de zaakwaarnemers hebben geen oprechte intentie om spelers te helpen. Probeer daarom altijd kritisch te kijken naar een zaakwaarnemer. Is hij er om jou te helpen? Besteed hij voldoende tijd en aandacht aan jou? Of is hij er puur om een paar procent van jou jaarsalaris te innen en helpt hij je geen stap verder?