Pepefute

Hét Portaal voor Sporters

‘Leatherbelove’: Riemenwebshop van een Ambachtsman | Review (2023)

'Leatherbelove.com': Riemenwebshop van een Ambachtsman | Review (2022) + Mijn Ervaring!

Klik op de foto voor meer info over Leatherbelove Experience Winkel!

Als je weer eens bedenkt wat voor geschenk je wilt geven aan een en/of je vriend/vriendin/partner/vader/moeder/opa/oma/familielid/collega, enzovoort voor Sinterklaas, Kerst, verjaardag of gewoon om jezelf te verwennen denk dan eens aan de leren riemen en Kook/BBQ/Werkschorten van Leatherbelove.

Leatherbelove is een webshop die gespecialiseerd is in luxe lederen riemen voor dames en heren. De eigenaar is Job Pulles en op de website toont Job zijn collectie en de bijzondere showroom aan de Industrieweg in Waalwijk. Ondertussen bestaat Leatherbelove al een aantal jaren en doet hij elke dag zijn werk met veel plezier en passie. 

Meer zien? Klik op de foto's 😉

“Een riem? Die is voor de hond. Bij Leatherbelove in Waalwijk praten we niet over een riem maar over een ceintuur. Zo hebben we het hier ook niet over vierkante meters huid, maar over het aantal voet. Hallo, het is geen rol plastic.”

Het is  tekenend voor de liefde voor het ambacht en voor de passie waarmee de mannen en vrouwen van Leatherbelove hun leren producten vervaardigen. En voor het respect voor de ooit zo gevaarlijke slang, buffel of krokodil.

Cowboys & design

Je ziet het, je voelt het, en toegegeven je ruikt het ook zodra je het pand van Leatherbelove.com van Job Pulles binnenstapt. Leer! Mag de buitenkant van het pand dan wat saai ogen, binnen vermengt een cowboy-achtige sfeer zich met Anton Pieck taferelen. Jeans met opvallende ceintuurs en gespen. Accessoires van een heel ander kaliber dan die van het warenhuis om de hoek.

Leer is een beleving. En hoewel het woord beleving te pas en te onpas gebruikt wordt, hier geloof ik het. Je wilt die alligatorvellen aanraken, het reliëf voelen van de slangenhuid, het patroon met je vingertoppen volgen, de kleurschakeringen. De jonge huidjes zijn het mooist. Geen fouten, geen butsen of littekens. Eigenaar Job Pulles kneedt en vouwt stevig en vakkundig een ruwe lamshuid. Kijk! De kleurnuances komen naar boven, nu begint het te leven.

Ambachtsman in werkplaats
Klik op de foto's om eigenaar Job Pulles in aktie te zien!
In de webwinkel vind je een zeer bijzondere collectie aan lederen dames en herenriemen die nog op ambachtelijke wijze worden gemaakt. Naast een kwalitatief lederen product, krijg je ook deskundigheid en service op maat. De riemen die Leatherbelove verkoopt noemen ze riemen, omdat dit in de volksmond zo wordt genoemd, maar eigenlijk zijn het ceintuurs. Een ceintuur is een sieraad. Het maakt je oufit niet alleen af, maar het zorgt ook voor een zelfverzekerde uitstraling. 
Iedere bestelling wordt door een vakbekwame leerbewerker verwerkt en de ceintuur wordt na bestelling gemaakt. Iedere riem is daarom dan ook uniek in zijn of haar soort.
 
Job Pulles blijft zijn collecties continu vernieuwen. Nieuwe materialen, volledig 100% écht leer en afkomstig uit Italië. Een product wat met zorg en liefde voor het vak is gemaakt.
Leersoorten als rundsleer, kalfsleer en buffels worden gebruikt voor de ceintuurs, maar ook exotische leersoorten zijn onderdeel van de collectie.
Leren naamplaatje Pieter
Jouw naam/bedrijf ook op een leren schort? Klik hierboven/beneden voor meer info!

De luxe leren schorten zijn 100% op ambachtelijke wijze met de hand gemaakt in Nederland. Dat de passie en het ‘pure’ vakmanschap is terug te zien is wel duidelijk. De vintage look, en de werkelijk perfecte afwerking van de leren schorten, zorgt voor een hele mooie uitstraling. 

Leatherbelove heeft een speciale collectie leren schorten ontwikkeld, waarvan het leder nog volgens de Toscaanse traditie uit het begin van de vorige eeuw wordt gelooid. Deze authentieke lederen schorten en sloven worden gemaakt uit het beste kwaliteit leer en volledig met de hand bewerkt.

Iedere leren schort ondergaat een uniek productieproces in verschillende fases. Van het zorgvuldig snijden uit een volledig vel leder, tot het volledig bewerken en afwerken van de lederen schort. Alles wordt met de hand verricht. 

De leren schorten worden ook aangeboden voor de zakelijke markt. Dit houdt in dat het borststuk op het schort gepersonaliseerd kan worden met een eigen bedrijfslogo. Door de luxe uitstraling is dit schort meer dan alleen een gebruiksvoorwerp. Of je nu in de keuken staat, een BBQ grillmaster bent of hoefsmid van beroep. Een lederen schort van Leatherbelove is een ‘Must have’ voor iedereen die van topkwaliteit houdt! Handmade in Holland.

Een uniek cadeau voor jezelf of voor een ander! 

Nu met gratis personalisering en *vintage flessenopener
 * (niet geldig bij de modellen van 119,95)

leren schorten
Keuze uit diverse kleuren. Meer info? Klik hierboven!

Wil je een keer de showroom komen bekijken? Zeker doen! En het is ook leuk voor een bedrijfsuitje en/of workshop! Wanneer je de Leatherbelove showroom betreedt lijkt het heel even alsof je in een attractie bent van de Efteling.
Het interieur en het stijlvolle, authentieke sfeertje, zorgt voor een werkelijk unieke beleving. In deze showroom ga je terug naar het ambachtelijke tijdperk, met machines uit eind 1800 begin 1900, gereedschappen die tot de dag van vandaag nog steeds wordt gebruikt voor het uitvoeren van het leerambacht.

De showroom met daarin de collectie van onder andere JOB86 is te bezichtigen zonder afspraak maar ik zou persoonlijk voor de zekerheid toch even bellen om te laten weten wanneer je graag langs wilt komen. Heel veel plezier & bedank me later maar voor deze Leatherbelove tip! 😉