Pepefute

Hét Portaal voor Sporters

Droog Trainen Protocol | Review (2023) + Mijn Ervaringen & Resultaat!

Droog Trainen Protocol Mannen | Review (2022) + Mijn Ervaringen & Het Resultaat!

Je wilt eindelijk echt het vetpercentage in je lichaam verlagen, die prachtige spiermassa’s showen en dat bierbuikje de laan uitsturen. Dan ben je waarschijnlijk het uitermate populaire droog trainen protocol mannen van de Droog Trainen Academie tegengekomen. Maar is dit product wel jouw geld waard en nog belangrijker misschien, heb je what-it-takes om het te volgen? Je leest het allemaal in mijn uitgebreide review.

Wat is droog trainen

Het doel bij droog trainen is een mooiere spierdefinitie. Je wilt dat de spieren waar je hard voor getraind hebt beter zichtbaar zijn. En dit krijg je voor elkaar door het vetpercentage in je lichaam, en dan vooral bij de buik, te verlagen. Droog trainen zorgt dat je afvalt, maar je spiermassa behoudt of zelfs vergroot, door de juiste verhouding tussen je voeding en krachttraining.

Het verschil tussen cutten en bulken

Een andere naam voor droog trainen is cutten. Dit is een goede methode om af te vallen als je vetpercentage relatief hoog is, meer dan 15%. Tijdens het droog trainen wordt dat percentage lager en val je gewoonlijk ook af. Bij bulken werk je aan de opbouw van je spieren en kracht, door een intensievere training en een ander voedingspatroon dan bij cutten. Droog trainen wordt vaak gedaan met zeer intensieve trainingen en het laten ontstaan van flinke calorie tekorten. Maar Henry en Rinus van de Droog Trainen Academie hebben daar een andere kijk op. Hun antwoord is het droog trainen protocol mannen, waarin ze zeggen dat je met hun aanpak in 8 weken al effectief je vetpercentage kan verlagen. Laten we dit onlangs aangepaste protocol eens van dichtbij bekijken en zien of de mannen ook waar maken wat ze beloven.

Voor wie is dit protocol

Het droog trainen protocol is geschreven voor mannen die aan zichzelf willen werken en niet bang zijn van een beetje hard werken hiervoor. Wil je actie ondernemen om eindelijk dat droom lichaam te krijgen, dan helpen Henry en Rinus je graag. Het maakt hun niet uit of je een beginner bent, of je jaren ervaring hebt met krachttraining of al heel lang bezig bent je vetpercentage te verlagen. Als je je 100% wilt inzetten om je lichaam te shapen, dan is dit pakket op jouw lijf geschreven. Het droog trainen protocol dat ik in deze review bespreek is voor mannen, de Droog Train Academie heeft ook een droog train protocol speciaal voor vrouwen.

Wie staan er achter de Droog Train Academie?

In 2013 richtten Henry en Rinus online de droog Trainen Academie op met als doel om gemotiveerde mannen en vrouwen te helpen met het bouwen van hun droom lichaam. Hun focus ligt daarbij op het geven van de juiste informatie en tools op het gebied van krachttraining, voeding en levensstijl. De schrijver van dit protocol is Henry van Es, met een achtergrond als militair. Logisch dus dat hij heel goed weet wat voeding en training met je lichaam doen. Toch zeggen hij en Rinus dat ze op zoek waren naar de “gouden” formule voor het krijgen van een droom lichaam. Ze bewandelden de weg van supplementen, waarover ze hoorden in de vele opleidingen en seminars die ze volgden, maar kwamen er achter dat ze daardoor eigenlijk geen grote resultaten behaalden. Ze ontdekten dat de juiste balans tussen voedsel en training je wel het resultaat geeft wat je zoekt. Hun methode leer je in het droog trainen protocol voor mannen.

Ik wil ook aan de slag met het Droog Trainen Protocol!

Wat je krijgt van de mannen

Het doel van het het droog trainen protocol mannen is om je lichaam prikkelen de vetverbranding te verhogen. Dit doe je door krachttraining, de juiste voeding en voldoende rust. Zo voorkom je blessures, verhoog je de kans op een perfect resultaat en blijf je gemotiveerd om door te gaan. Het pakket bestaat uit drie e-boeken die je stap voor stap vertellen wat je moet doen om het voor jou optimale voedings- en trainingsschema te maken.

Hoe om te gaan met voeding voor vetverlies

In dit e-boek vind je veel informatie over voeding, krijg je inzicht in het proces en leer je waarom je bepaalde dingen moet doen of laten. Je krijgt tips over wat je moet doen als het vetverlies even lijkt te stoppen en hoe je je vetpercentage je hele leven laag houdt. Dit e-boek is de basis van het protocol en bestaat uit de volgende 8 hoofdstukken.

 • Inleiding
 • De 6 fundamenten van voeding (voor vetverlies)
 • De kracht van voeding
 • Energiebalans
 • Calorieën en macronutriënten tracken
 • Voedingsschema samenstellen ja of nee?
 • Meten is weten
 • Extra

Hoe om te gaan met krachttraining en cardio

Dit e-boek helpt je om de juiste combinatie te vinden tussen de krachttrainingen, cardio-training en de beweging in je dagelijks leven, met de focus op het behoud van je spiermassa. Dit boek bevat de volgende 4 hoofdstukken.

 • De kracht van krachtsport
 • Voordat we beginnen met trainen
 • Aan de slag met het DTP
 • Cardio

Progressie meten en het plan bijstellen

De beste manier van motiveren is natuurlijk het meten van je vooruitgang. Met dit e-boek krijg je zicht in je resultaten door het objectief verzamelen van de juiste data. Ook krijg je uitleg en tips voor wanneer je geen progressie ziet in het vetverlies.

Bonussen

Ook bij het droog trainen protocol voor mannen krijg je extra’s. Bij de meeste online producten zijn dit kleine aanvullingen die je een stukje verder helpen of extra informatie geven. Henry en Rinus besloten je daarentegen een paar handige tools in handen te geven.

Handige Macrocalculator

Dit is een Excelbestand waarmee je de calorieën, vetten, eiwitten en koolhydraten berekent die jouw lichaam nodig heeft om vetverbranding op gang te brengen. Naast het berekenen van deze startwaarde krijgt je ook uitleg over hoe je hiermee je eigen voedingsschema kan samenstellen. Daarnaast krijg je een gratis app, waarmee je je voedingsplan kan instellen zodat je makkelijk je voedsel en calorie-inname kan volgen.

Trainingsschema’s voor in de gym en thuis

In deze pdf vind je trainingsschema’s voor 3, 4 of 5 dagen met oefeningen die gebaseerd zijn op progressive overload. Progressive overload zorgt voor het constant sterker worden van je spieren, doordat je ze elke keer een beetje meer belast met extra gewicht of meer herhalingen. Alles is voor je uitgedacht, zodat jij direct aan de slag kan, thuis of in de sportschool.

Gratis ​toegang tot de DTA ​support groep

In deze online groep krijg je groepscoaching, vind je andere gemotiveerde mannen die werken aan het bouwen van hun droom lichaam. Je kunt er altijd terecht met vragen en vind je een hele hoop informatie.

Wat Henry en Rinus je beloven

Boven aan de website staat meteen dat je met hun methode binnen 8 tot 16 weken effectief je vetpercentage verlaagt. Ze beloven je een ​gespierder lichaam en afvallen ​zonder het jojo effect. Als je verder leest kom je nog een paar rake opmerkingen tegen. Zo zeggen ze dat je met hun methode je niet hoeft uit te hongeren en ze je geen dure supplementen aansmeren. Ze beloven je dat je de resultaten behaalt zonder het volgen van een strikt dieet en met je eigen maaltijdschema. Daarnaast hoef je je niet te verdiepen in vele verwarrende trainingsschema’s of uren in de sportschool door te brengen. Hun methode, zeggen ze, is simpel en logisch.

Maar krijg je dat ook echt?

Bijna direct na de betaling krijg je een e-mail met inloggegevens voor de downloadpagina. Je maakt een gebruikersnaam en een wachtwoord aan en je kan direct beginnen met het protocol. De e-boeken en bonussen staan meteen voor je klaar. Ook krijg je informatie over hoe je je aanmeldt voor de DTA supportgroep. De e-boeken zien er mooi en verzorgd uit. De lay-out is overzichtelijk en de opbouw is logisch. Door bulletpoints vind je belangrijke informatie snel terug. Je krijgt stappenplannen en handige overzichten, zodat je direct weet wat je moet doen. De informatie is to-the-point, dus je krijgt geen overdosis aan geklets om het boek te vullen. Het e-boek bespreekt hoe je lichaam werkt en je leest op welke manier je het meeste vet verbrandt. Henry en Rinus leggen je haarfijn uit hoe en waarom je moet doen wat ze je vertellen.

Zo leer je veel, waardoor je na het volgen van het droog trainen protocol zelfstandig verder kunt met de methode. Je volgt dus niet simpel een trainings- en voedselschema op. Je krijgt de tools in handen om je eigen proces te beïnvloeden. Er staan een paar pagina vullende foto’s in, maar verder is de lay-out mooi, simpel en rustig. Het protocol steunt op 3 pijlers namelijk krachttraining, voeding en levensstijl. Je leert stap voor stap je persoonlijke voedingsschema op te stellen en hoe je moet trainen. Zoals de naam al zegt, is dit een protocol en een protocol volg je op.

Het droog train protocol voor mannen volg je online en doe je alleen. Dit vraagt nogal wat van iemand. Je moet sterk gemotiveerd zijn om de methode te volgen en de strategieën van Henry en Rinus in je leven in te passen. Wil jij hard werken voor dat droom lichaam? Heb je geen problemen met het aanpassen van je levensstijl voor dat prachtige gespierde lichaam? Dan kun jij zeker indrukwekkende resultaten behalen. En hey, als ík het kan dan kun jij het ook! 

Wat zeggen anderen over het DTP

Op de verkooppagina van de droog trainen academie vind je natuurlijk alleen positieve ervaringen, maar wat zeggen andere mannen buiten dat verkooppraatje om? Als je op het internet wat langer rondneust kom je veel reviews tegen, die over het algemeen zeer positief zijn. Ook op Facebook kom je vooral positieve ervaringen tegen. Dat er eigenlijk geen negatieve reacties zijn, komt waarschijnlijk doordat de mannen die het pakket kopen dat je hard moet werken en dus zijn ze gemotiveerd om naar goede resultaten te streven. Als er opmerkingen zijn dan gaan die vooral over de moeilijkheidsgraad van de informatie en de hoeveelheid die je moet eten. Maar dat zijn vrij persoonlijke redenen. Schoon eten blijkt wel eens een struikelblok te zijn, maar van Henry en Rinus mag je af en toe cheaten.

Mijn eindoordeel

Voordat ik mijn samenvatting geef kijken we eerst even naar de positieve en negatieve punten.

Positieve punten

 • Naar wat wij zien, geven Henry en Rinus blijk van heel veel kennis en een flinke dosis ervaring. Ze zijn overtuigt van hun methode en de resultaten bij hun klanten liegt daar niet om.
 • Je krijg alle tools in handen om na de 3 maanden waarin je het protocol volgt, volledig zelf aan de slag te gaan. Je bent dus niet eeuwig afhankelijk van hun coaching of een volgend protocol.
 • De verschillende trainingsschema’s zijn goed aan te passen voor beginners en gevorderden. Ook de frequentie is aan te passen voor 3, 4 of 5 dagen. En het trainingsschema voor thuis is een plus voor diegenen die niet afhankelijk willen of kunnen zijn van de sportschool.
 • Het is geen strikt dieet. Je meet de calorieën en zodra je die onder controle hebt, mag je eten en drinken wat je wilt. Het voedingsschema is dus makkelijk in te passen in je huidige leven.
 • De support groep is een grote aanwinst, zeker omdat dit een online cursus is die je op eigen houtje doet.
 • Negatieve punten

  • En dat is meteen het negatieve punt. Je doet het alleen, dus je moet het zelf doen, je moet jezelf steeds motiveren en dus wel degelijk aan de slag gaan. Dit vraagt een flinke hoeveelheid zelfdiscipline.
  • Het wordt op de website niet duidelijk vermeld dat het droog trainen protocol vooral geschikt is voor mannen die al wat spiermassa hebben. Heb je nog nooit in de sportschool gestaan en wil je afvallen met de jongens van de droog trainen academie, dan is het beter om eerst het Spiermassa protocol te volgen.
  • Ondanks dat de mannen zeggen dat er geen strikt voedselschema is, gaan ze wel uit van flexibel diëten. Dit is een dieet methode waarbij je de calorieën telt die je eet. Er zijn dus wel degelijk enige restricties. Ook vergt het protocol een verandering van levensstijl. Het mag duidelijk zijn dat je oude manier je niet gaf wat je wilde, dus er moet wel iets veranderen.

  Mijn samenvatting

  Voor de 67 euro die het protocol op dit moment kost, koop je naar mijn mening een zeer uitgebreid programma waarmee je, als je het goed opvolgt, zeker je vetpercentage verlagen kan. Vergeleken bij het in de arm nemen van een personal trainer is deze prijs een schijntje, omdat je daar al snel 25 euro per uur voor betaalt. Het grote pluspunt vind ik dat je na de 3 maanden zelfstandig verder kan met het protocol. Je hebt alle informatie en materiaal voor de rest van je leven en kan daar elke keer weer op terugvallen. Ook leren Henry en Rinus hoe je de kilo’s er permanent af kunt houden. Je krijgt een flinke hoeveelheid tips, schema’s en actiepunten waarmee een transformatie absoluut haalbaar is. Je leert om de juiste keuzes te maken en krijgt er bij uitgelegd waarom je die stappen moet nemen.

 • Er wordt je niks voorgekauwd en het hele protocol pas je aan op jouw levensstijl, doelen en lichaamsbouw. Het grote minpunt is meer een aandachtspunt die je moet overwegen voordat je het protocol aanschaft. Dit is een pittig online programma, die je volledig aan jou aanpast, maar die je in principe alleen doet. Dit vraagt een hoge motivatie en doorzettingsvermogen. Heb je dat niet, dan is de 67 euro weggegooid geld. Om je extra te motiveren is er welk de DTA support groep en die is goud waard. EN natuurlijk de verbijsterende resultaten die je zelf kan meten, motiveren je om vooral door te gaan. Dus ben je klaar om dit serieuze project voor minimaal 12 weken aan te pakken? Sta je te springen om je droog trainen project direct te beginnen? Klink dan op onderstaande button en maak dat droomlichaam waarheid.